Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 202TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI II2 + 34. Yarıyıl6,5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Temel Mutfak Uygulamaları II dersinde, yerel ve uluslararası mutfakta kullanılan fondlar ve sosların hazırlanması, temel çorba, anayemek,  ordövr, salata ve tatlı çeşitlerinin uygulanması konularında teorik ve pratik yeterliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Temel fondlar, temel soslar, çorbalar, salatalar, ara sıcaklar, anayemekler, tatlılar.
Ders Ön Koşul GMS 201 TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI I
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Temel fondları hazırlar.
2Temel sosları hazırlar.
3Çorba çeşitleri hazırlar.
4Salata çeşitleri hazırlar
5Anayemek çeşitleri hazırlar.
6Basit tatlılar hazırlar.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00135435435435435435
ÖK 002                 
ÖK 003                 
ÖK 004                 
ÖK 005                 
ÖK 006                 
Ara Toplam35435435435435435
Katkı11111111111111111

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14570
Ödevler3721
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)3618
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)2816
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması2816
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






169

6,5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1EZGİ ATİK
Detay 2023-2024 Bahar2EZGİ ATİK
Detay 2022-2023 Bahar1EZGİ ATİK
Detay 2022-2023 Bahar2EZGİ ATİK
Detay 2021-2022 Bahar1EZGİ ATİK
Detay 2021-2022 Bahar2EZGİ ATİK
Detay 2020-2021 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2019-2020 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2019-2020 Bahar2HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2018-2019 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2018-2019 Bahar2HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2017-2018 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2017-2018 Bahar2HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2016-2017 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2016-2017 Bahar2HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2016-2017 Bahar3ÜMMÜHAN BAYRAM
Detay 2016-2017 Bahar4ÜMMÜHAN BAYRAM
Detay 2015-2016 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2015-2016 Bahar2HANDE MUTLU ÖZTÜRK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 202 TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI II 2 + 3 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi EZGİ ATİK easar@pau.edu.tr TUR AB110 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Temel Mutfak Uygulamaları II dersinde, yerel ve uluslararası mutfakta kullanılan fondlar ve sosların hazırlanması, temel çorba, anayemek,  ordövr, salata ve tatlı çeşitlerinin uygulanması konularında teorik ve pratik yeterliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik Temel fondlar, temel soslar, çorbalar, salatalar, ara sıcaklar, anayemekler, tatlılar.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Pişirme Yöntemleri
2 Pişirme Yöntemleri
3 Besin İşleme ve Saklama Yöntemleri
4 Et Ürünleri
5 Et Ürünleri
6 Sebze ve Meyveler
7 Aperatifler ve Garnitürler
8 Aperatifler ve Garnitürler
9 Kuru Baklagiller
10 Tahıl Çeşitleri
11 Unlu Mamuller ve Ekmekler
12 Mutfakta İş Sağlığı ve Güvenliği
13 Mutfakta Sunum ve Süsleme
14 Yaratıcı Mutfak Uygulamaları
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Zencir, E. (2018). Temel Mutfak Teknikleri. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları. Yayın No: 3239Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav30Ara Sınav
Ödev20Ödev
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları