Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 305YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ3 + 05. Yarıyıl4

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı MALİYET KONTROL SÜRECİ VE AŞAMALARININ ÖĞRENCİLERE ÖĞRETİLMESİ.
Ders İçeriği YİYECEK VE İÇECEK MALİYETİ KONTROLÜN KAPSAM VE ÖNEMİ, YİYECEK VE İÇECEK MALİYET KONTROL SÜREÇ VE AŞAMALARI, STANDART YİYECEK İÇECEK REÇETELERİNİN MALİYET HESAPLARININ YAPILMASI, YİYECEK İÇECEK FAALİYETLERİ İLE İLGİLİ DÖNEMSEL VERİLERİN İSTATİSTİKSİ YÖNTEMLERLE RAPORLANMASI.
Ders Ön Koşul GMS 206 MENÜ PLANLAMA
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1MALİYET HESAPLARINI YAPAR.
2YİYECEK İÇECEK FAALİYETLERİ İLE İLGİLİ DÖNEMSEL VERİLERİN İSTATİSTİKSEL YÖNTEMLERLE RAPORLANMASI İŞLEMİNİ YAPAR.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00134534533445534534
ÖK 00233445534534533445
Ara Toplam6797910679791067979
Katkı34545534545534545

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11010
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması10220
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






104

4
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2020-2021 Güz1ENGİN TAŞKIN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 305 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ 3 + 0 1 Türkçe 2020-2021 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Dr. Öğr. Üyesi ENGİN TAŞKIN etaskin@pau.edu.tr TUR A0306 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç MALİYET KONTROL SÜRECİ VE AŞAMALARININ ÖĞRENCİLERE ÖĞRETİLMESİ.
İçerik YİYECEK VE İÇECEK MALİYETİ KONTROLÜN KAPSAM VE ÖNEMİ, YİYECEK VE İÇECEK MALİYET KONTROL SÜREÇ VE AŞAMALARI, STANDART YİYECEK İÇECEK REÇETELERİNİN MALİYET HESAPLARININ YAPILMASI, YİYECEK İÇECEK FAALİYETLERİ İLE İLGİLİ DÖNEMSEL VERİLERİN İSTATİSTİKSİ YÖNTEMLERLE RAPORLANMASI.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Otel işletmelerinde yiyecek-içecek maliyet ve giderleri ile ilgili genel tanım ve açklamalar
2 Yiyecek-içecek maliyet kontrolünün özellikleri amaçları ve faydaları
3 Maliyet kontrolünü güçleştiren faktörler
4 Yiyecek-içecek maliyet kontrol sürecinin tanımı ve aşamaları
5 Üretimin planlanması,yiyecek-içecek standart reçetelerinin oluşturulması
6 Üretim ve satışın kontrolü ve kontrol sistemleri
7 Satınalma ve tesellümün kontrolü
8 Depolama ve malzeme çıkışlarının kontrolü
9 Ara Sınav
10 Yiyecek-içecek maliyet kontrol sistemlerinin tanıtılması
11 Basit maliyet analiz kontrol yöntemleri
12 Ayrıntılı maliyet analiz kontrol yöntemleri
13 Standart maliyet analiz kontrol yöntemi 1
14 Standart maliyet analiz kontrol yöntemi 2
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları