Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
GMS 208GIDA GÜVENLİĞİ VE PERSONEL HİJYENİ3 + 04. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Gıda Güvenliği ve Personel Hijyeni dersinde, gıda güvenliğinin ve çalışan hijyeninin sağlanması amacıyla kritik kontrol noktalarının yönetimine ilişkin teorik ve pratik yeterliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Gıda güvenliğinin tanımı, gıda güvenliği ve personel hijyeni konularındaki yasalar, gıda güvenliğini sağlamak için işletmelere düşen sorumluluklar
Ders Ön Koşul GMS 209 GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Gıda güvenliğinin sağlanmasına ilişkin bilgi ve beceri kazanır.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14PY 15PY 16PY 17
ÖK 00145345345345345354
Ara Toplam45345345345345354
Katkı45345345345345354

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14228
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)133
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)133
Alan Çalışması8216
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2022-2023 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2021-2022 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2020-2021 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2019-2020 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2018-2019 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2017-2018 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2016-2017 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK
Detay 2015-2016 Bahar1HANDE MUTLU ÖZTÜRK


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
GMS 208 GIDA GÜVENLİĞİ VE PERSONEL HİJYENİ 3 + 0 1 Türkçe 2023-2024 Bahar
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Doç. Dr. HANDE MUTLU ÖZTÜRK hmozturk@pau.edu.tr TUR A0022 Dersin Devam Yüzdesi : %80
Amaç Gıda Güvenliği ve Personel Hijyeni dersinde, gıda güvenliğinin ve çalışan hijyeninin sağlanması amacıyla kritik kontrol noktalarının yönetimine ilişkin teorik ve pratik yeterliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik Gıda güvenliğinin tanımı, gıda güvenliği ve personel hijyeni konularındaki yasalar, gıda güvenliğini sağlamak için işletmelere düşen sorumluluklar
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Doğrama usulleri
2 .
3 .
4 .
5 .
6 .
7 .
8 .
9 .
10 .
11 .
12 .
13 .
14 .
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav50Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları