Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
DAY 210AFET VE ACİL DURUMLARDA BESLENME HİZMETLERİ2 + 03. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Afetlerde beslenme hizmetlerinin önemini kavratmayı ve beslenme organizasyonunun nasıl işlediğini öğretmeyi amaçlar.
Ders İçeriği Beslenmenin önemi, Besin türleri, Beslenme ihtiyaçlarının bileşenleri, Afetlerde beslenme hizmet modelleri, Afetlerde beslenme hizmetlerinde kullanılan araç ve ekipmanlar, Afetlerde beslenme koordinasyonunda görevli sivil ve kamu kuruluşları, Gıda ve su güvenliği, Riskli grupların beslenmesi, Afetlerde beslenme kaynaklı yaşanan sağlık problemleri konularını içerir.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Afet ve acil durumlarda doğru beslenme yöntemlerini öğrenir, beslenme kaynaklı ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarını ve bu sağlık sorunlarının doğurabileceği ikincil afetler konusunda önceden bilgi sahibi olarak söz konusu beslenme kaynaklı sağlık sorunlarının yaşanmaması için gerekli önlemleri almayı ve aldırmayı öğrenir. Afet ve acil durumlar sonrasında beslenme hizmetlerinin hangi kurum ve kuruluşlar tarafından sağlanacağını öğrenir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10
ÖK 001          
Ara Toplam          
Katkı0000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)21326
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)11313
Ödevler11313
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)144
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)144
Sunum155
Pratik Çalışma11313
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2020-2021 Güz1BURCU ÖZKAN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
DAY 210 AFET VE ACİL DURUMLARDA BESLENME HİZMETLERİ 2 + 0 1 Türkçe 2020-2021 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. BURCU ÖZKAN burcuo@pau.edu.tr SHMYO A0003 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Afetlerde beslenme hizmetlerinin önemini kavratmayı ve beslenme organizasyonunun nasıl işlediğini öğretmeyi amaçlar.
İçerik Beslenmenin önemi, Besin türleri, Beslenme ihtiyaçlarının bileşenleri, Afetlerde beslenme hizmet modelleri, Afetlerde beslenme hizmetlerinde kullanılan araç ve ekipmanlar, Afetlerde beslenme koordinasyonunda görevli sivil ve kamu kuruluşları, Gıda ve su güvenliği, Riskli grupların beslenmesi, Afetlerde beslenme kaynaklı yaşanan sağlık problemleri konularını içerir.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Beslenme ve Beslenmenin önemi
2 Temel besin kaynakları
3 Gıda güvenliği
4 Su güvenliği
5 Afetlerde kısa ve uzun dönem beslenme organizasyonu
6 HACCP sisteminin kurulması için ön şartlar
7 Riskli gruplar için beslenme hizmetleri
8 Ara Sınav (Vize)
9 Beslenmeden kaynaklı sağlık sorunları
10 Beslenme sorunlarının önlenmesi
11 Türkiye afet müdahale planı ve beslenme
12 Afetlerde kamu kuruluşlarının beslenme koordinasyonu
13 Afetlerde beslenme hizmetlerinde sivil toplum kuruluşlarının yeri
14 Final Sınavı (Final)
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları