Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 231GÖSTERİ SERVİSİ3 + 13. Yarıyıl7

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Konuk masasında gösteriye dayalı yiyecek servisini yapabilmek.
Ders İçeriği Flambe yapilacak ortami planlamak, flambe servisine on hazirlik yapilmasini saglamak, flambe servisinin yapilmasini saglamak, fondu servisine on hazirlik yapilmasini saglamak, fondu servisinin yapilmasini saglamak, alinan siparisin ozelligine uygun kuver hazirlatmak.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Personele flambe eğitimi vermek
2Menüdeki mevcut flambe yemeklerinin siparişlerinin alınmasını sağlamak
3Alınan siparişin özelliğine uygun kuver hazırlatmak
4Menüdeki mevcut sıcak başlangıçların flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
5Menüdeki mevcut et yemeklerinin flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
6Menüdeki mevcut deniz ürünlerinin flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
7Menüdeki mevcut kümes hayvanlarından yapılan yemeklerin flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
8Menüdeki meyvelerin flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
9Flambe sonrası flambe arabası ve malzemelerinin ön hazırlığını ve temizliğini yapmak/yaptırmak/takip etmek
10Fondü yiyeceğinin siparişinin alınmasını sağlamak, fondü araç-gereçlerini hazırlatmak, fondü siparişi sonrası mutfağa bilgi vermek
11Alınan siparişin özelliğine uygun kuver hazırlatmak, et fondü yapmak/yaptırmak/takip etmek, deniz ürünleri fondü yapmak/yaptırmak/takip etmek
12Peynir fondü yapmak/yaptırmak/takip etmek
13Çikolata fondü yapmak/yaptırmak/takip etmek

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
ÖK 003            
ÖK 004            
ÖK 005            
ÖK 006            
ÖK 007            
ÖK 008            
ÖK 009            
ÖK 010            
ÖK 011            
ÖK 012            
ÖK 013            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14456
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Ödevler14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11414
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11414
Grup Oturumları (PDÖ, Task, Seminer, Panel) (Öğrenci)14114
Uygulama (Lab, Mesleksel Bec., Diğer) (Öğrenci)14114
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması14114
Yıl İçi Etkinlik7428
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






182

7
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2025-2026 Güz1NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi Öğretim Sistemi
ASC 231 GÖSTERİ SERVİSİ 3 + 1 1 Türkçe 2025-2026 Güz Yüz Yüze
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. NUSRET ERCAN ŞENLİKCİ nsenlikci@pau.edu.tr TMYO A0105 TMYO B0003 Dersin Devam Yüzdesi : %90 (Uygulamalı teorik derslerde devam sağlayan öğrenci tekrar aynı dersi aldığında devam koşulu aranır.)
Amaç Konuk masasında gösteriye dayalı yiyecek servisini yapabilmek.
İçerik Flambe yapilacak ortami planlamak, flambe servisine on hazirlik yapilmasini saglamak, flambe servisinin yapilmasini saglamak, fondu servisine on hazirlik yapilmasini saglamak, fondu servisinin yapilmasini saglamak, alinan siparisin ozelligine uygun kuver hazirlatmak.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Personele flambe eğitimi vermek
2 Menüdeki mevcut flambe yemeklerinin siparişlerinin alınmasını sağlamak
3 Alınan siparişin özelliğine uygun kuver hazırlatmak
4 Menüdeki mevcut sıcak başlangıçların flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
5 Menüdeki mevcut Et yemeklerinin flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
6 Menüdeki mevcut Deniz ürünlerinin flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
7 Menüdeki mevcut Kümes hayvanlarının flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
8 Menüdeki mevcut Meyvelerin flambesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
9 Flambe sonrası flambe arabası ve malzemelerinin mice en placesini yapmak/yaptırmak/takip etmek
10 Föndü yiyeceğinin siparişinin alınmasını sağlamak Föndü araç-gereçlerini hazırlatmak Föndü sipariş sonrası mutfağa bilgi vermek
11 Alınan siparişin özelliğine uygun kuver hazırlatmak Et föndü yapmak/yaptırmak/takip etmek Deniz ürünleri föndü yapmak/yaptırmak/takip etmek
12 Peynir föndü yapmak/yaptırmak/takip etmek
13 Çikolata föndü yapmak/yaptırmak/takip etmek
14 Föndü sonrası mıce en place malzemelerinin temizliğini yapmak/yaptırmak/takip etmek
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav25Ara Sınav
Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması25Arazi/Klinik/Laborotuvar Uygulaması
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları