Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
ASC 148SOĞUK MUTFAK3 + 12. Yarıyıl6

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Bu derste soğuk mutfakta yapılan yiyecekleri hazırlayıp ilgili birimleri yönetmesi amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği Salata ve salata sosları hazırlamak, Ordövr, meze ve sandviç hazırlamak , Soğuk çorba ve zeytinyağlı yemekler hazırlamak, Soğuk tabak ve dekor hazırlamak
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Ön hazırlık yapmak
2Soğuk sosları ve marinatları hazırlamak/ hazırlatmak
3Salataları hazırlamak/ hazırlatmak
4Mezeleri hazırlamak/ hazırlatmak
5Ordövr çeşitlerini hazırlamak/ hazırlatmak
6Soğuk ve sıcak tost ve sandviç hazırlamak/ hazırlatmak
7Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamak/ hazırlatmak
8Soğuk çorbaları hazırlamak/ hazırlatmak
9Zeytinyağlı yemekleri hazırlamak/ hazırlatmak
10Soğuk büfe yemekleri hazırlamak/ hazırlatmak

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12
ÖK 001            
ÖK 002            
ÖK 003            
ÖK 004            
ÖK 005            
ÖK 006            
ÖK 007            
ÖK 008            
ÖK 009            
ÖK 010            
Ara Toplam            
Katkı000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14228
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11414
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11414
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)14114
Grup Oturumları (PDÖ, Task, Seminer, Panel) (Öğrenci)14114
Uygulama (Lab, Mesleksel Bec., Diğer) (Öğrenci)14228
İnternette Tarama/ Kütüphane Çalışması14114
Yıl İçi Etkinlik4416
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






156

6
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


Seçili dönemde ders açılmamıştır.


Yazdır

T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları