Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
LVS 211BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ3 + 03. Yarıyıl5

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Zorunlu
Dersin Amacı Besin tipleri ve hijyeninin hayvan sağlığı açısından öneminin öğretilmesi
Ders İçeriği Besin tipleri, besin hijyeni, besleme ortamları
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Besin ve hijyen kavramı

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 0014455534224    
Ara Toplam4455534224    
Katkı44555342240000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14342
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)188
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11212
Sunum / Seminer (hazırlık süresi dahil)11212
Alan Çalışması2714
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






130

5
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2020-2021 Güz1BARBAROS ŞAHİN


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
LVS 211 BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ 3 + 0 1 Türkçe 2020-2021 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. BARBAROS ŞAHİN bsahin@pau.edu.tr ACMYO A0302 Dersin Devam Yüzdesi : %70
Amaç Besin tipleri ve hijyeninin hayvan sağlığı açısından öneminin öğretilmesi
İçerik Besin tipleri, besin hijyeni, besleme ortamları
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 KIRMIZI ET VE ET ÜRÜNLERİ KURULUŞ , AÇILIŞ, ÇALIŞMA USULLERİ
2 ET HİJYENİ VE ET SANAYİNDE TEMİZLİK
3 KASAPLIK HAYVANLARIN TAŞINMASI VE MUAYENESİ
4 ET MUAYENESİ BAKIMINDAN ÖNEMLİ OLAN HASTALIKLAR VE DEĞERLENDİRİLMESİ
5 ET MUAYENESİ BAKIMINDAN ÖNEMLİ OLAN HASTALIKLAR VE DEĞERLENDİRİLMESİ
6 ET MUAYENESİ BAKIMINDAN ÖNEMLİ OLAN HASTALIKLAR VE DEĞERLENDİRİLMESİ
7 ET MUAYENESİ BAKIMINDAN ÖNEMLİ OLAN HASTALIKLAR VE DEĞERLENDİRİLMESİ
8 ETLERİN DEPOLANMASI VE MÜHÜRLENMESİ
9 ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
10 ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
11 ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
12 ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
13 HAYVAN SAĞLIĞI VE ZABITASI ZABITASI YÖNETMENLİĞİ
14 HAYVAN SAĞLIĞI VE ZABITASI ZABITASI YÖNETMENLİĞİ
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı60Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav40Ara Sınav
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları