Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Turizm Fakültesine bağlı dört yıllık lisans programıdır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde teorik ve alana yönelik uygulamalı dersler mevcuttur. Zorunlu yaz stajı 60 gündür. Gastronomi bilimi kültürü, beslenmeyi gıdayı, ekonomiyi, işletmeyi ve birçok disiplini .) içine almaktadır. Mezuniyet için sekiz yarıyılda toplam 240 ECTS gerekmektedir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü sektöre gıda, beslenme, mutfak sanatları alanında donanımlı elaman yetiştirmektedir . Gastronomi ve Mutfak Sanatları mezunları yiyecek ve içecek işletmelerinde, otellerin yiyecek ve içecek bölümlerinde yönetici olarak çalışmaktadırlar. Ayrıca mutfak ve restoran alanında donanımlı olduklarından dolayı yiyecek ve içecek sektöründe tüm pozisyonlarda rahatlıkla organizatör olarak görev yapabilmektedir.