GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

Genel Bilgiler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Turizm Fakültesine bağlı dört yıllık lisans programıdır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde teorik ve alana yönelik uygulamalı dersler mevcuttur. Zorunlu yaz stajı 60 gündür. Gastronomi bilimi kültürü, beslenmeyi gıdayı, ekonomiyi, işletmeyi ve birçok disiplini .) içine almaktadır. Mezuniyet için sekiz yarıyılda toplam 240 ECTS gerekmektedir.


Amaçlar

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü sektöre gıda, beslenme, mutfak sanatları alanında donanımlı elaman yetiştirmektedir . Gastronomi ve Mutfak Sanatları mezunları yiyecek ve içecek işletmelerinde, otellerin yiyecek ve içecek bölümlerinde yönetici olarak çalışmaktadırlar. Ayrıca mutfak ve restoran alanında donanımlı olduklarından dolayı yiyecek ve içecek sektöründe tüm pozisyonlarda rahatlıkla organizatör olarak görev yapabilmektedir.


Programlar
605 GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

İletişim
GöreviAdı SoyadıTelFaksE-Posta
BÖLÜM BAŞKANIProf. Dr. NURTEN ÇEKAL+90 258 296 7441 ncekal@pau.edu.tr
BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISIDoç. Dr. HANDE MUTLU ÖZTÜRK  hmozturk@pau.edu.tr
BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCISIDr. Öğr. Üyesi EZGİ ATİK  easar@pau.edu.tr