Hafta | Konular |
1 |
Yağın tanımı ve kimyasal yapısı yağ asitleri ve özellikleri
Uygulama: Yağ hammaddelerinin tanıtılması
|
2 |
Yağ hammaddeleri ve özellikleri
Uygulama: Yağ hammaddelerinden örnek alımı ve Yağ tayin yöntemleri
|
3 |
Ticari öneme sahip yağlar ve özellikleri
Uygulama: Yağ hammaddelerinde nem tayini
|
4 |
Yağ hammaddelerinin depolanması ve bozulma şekilleri
Uygulama: Yağ hammaddelerinde azot tayini
|
5 |
Yağ ekstraksiyonuna giriş
Uygulama:Yağlardan örnek alımı
|
6 |
Mekanik yağ ekstraksiyon yöntemleri
Uygulama: yağlarda kırılma indisi tayini
|
7 |
Çözücü ekstraksiyonu yöntemleri
Uygulama:Yağlarda özgülağırlık tayini
|
8 |
Ham yağların rafinasyonu
Uygulama: Yağlarda renk tayini
|
9 |
Ara sınav
|
10 |
Zeytin yağı üretim teknolojisi
Uygulama: Yağlarda Erime noktası tayini
|
11 |
Yağların hidrojenasyonu
Uygulama: Yağlarda soğuk testi
|
12 |
Katı ve sıvı yağlardan hazırlanan ürünler
Uygulama: Serbest yağ asitleri tayini
|
13 |
Esterifikasyon ve interesterifikasyon reaksiyonları
Uygulama:Peroksit sayısı tayini
|
14 |
Yağlarda bozulma reaksiyonları, oksidasyon ve oksidasyonun kontrolü
Uygulama: İyot sayısı tayini
|