Yazdır

DERS BİLGİLERİ
Ders KodDers AdT+U SaatYarıyılAKTS
IOTM 301UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK2 + 13. Yarıyıl3

DERS TANIMI
Ders Düzeyi Ön Lisans
Ders Türü Seçmeli
Dersin Amacı Bir ülkenin gelişmesinde girişimlerin ve girişimcilerin rolü son derece önemlidir. Bu bağlamda Uygulamalı Girişimcilik dersi, kendi işini kurmak isteyen öğrencilerin girişimcilik için sahip olmaları gereken kişisel özelliklerini ortaya koymalarını, gerekli bilgi ve beceriyi kazanmalarını ve uygulamalı olarak bu yetkinlikleri elde etmelerini amaçlamaktadır. Bu ders KOSGEB Destek Programı Yönetmeliği çerçevesinde uygulanan Girişimcilik Destek Programı kapsamında düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile eş değer olup dersten başarılı olan öğrencilere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilecektir. Bu belge ile öğrencilere kurmayı planladıkları işler için KOSGEB’den destek sağlanabilecektir
Ders İçeriği Bu ders kapsamında öğrencilere girişimcilik ve iş kurma faaliyetlerine yönelik teorik bilgiler verilmekte, iş planı oluşturma ve iş kurma süreci girişimcilerin deneyimleri doğrultusunda ele alınmakta; ekonomik, hukuki, mali, psikolojik, sosyal ve kültürel bir olgu olan girişimcilik kavramının irdelenmesi ve yaratıcı düşüncenin desteklenmesi hedeflenmektedir.
Ders Ön Koşul Dersin ön koşulu yok.
Ders Yan Koşul Dersin yan koşulu yok.
Öğretim Sistemi Yüz Yüze

DERS ÖĞRENME KAZANIMLARI
1Girişimcilik özelliklerinden hareketle kendi girişimcilik özelliklerini sorgular.
2Girişimcilik türleri ile ilgili açıklanan faaliyetleri karşılaştırır.
3Başarılı girişimcilik öykülerindeki girişimcilik özelliklerini değerlendirerek kendi girişimcilik özelliklerini geliştirir.

DERS ÖĞRENME KAZANIMININ PROGRAM YETERLİLİKLERİNE KATKISI
NoPY 01PY 02PY 03PY 04PY 05PY 06PY 07PY 08PY 09PY 10PY 11PY 12PY 13PY 14
ÖK 001              
ÖK 002              
ÖK 003              
Ara Toplam              
Katkı00000000000000

AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
EtkinlikSayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi(14 hafta/teorik+uygulama)14342
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme)14114
Arasınavlar(hazırlık süresi dahil)11010
Yarıyıl Sonu Sınavı(hazırlık süresi dahil)11212
Toplam İş Yükü

Dersin AKTS Kredisi






78

3
DERS ŞUBELERİ
 Dönem seçiniz :   


 Ders DönemiŞube NoDersi Veren Öğretim Elemanı
Detay 2023-2024 Güz1BEYTULLAH YILMAZ


Yazdır

Ders Şube Detayları
Dersin Kodu Dersin Ad Saat (T+P) Şube No Öğretim Dili Şube Dönemi
IOTM 301 UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK 2 + 1 1 Türkçe 2023-2024 Güz
Öğretim Elemanı  E-Posta  İç Hat  Ders Yeri Devam Zorunluluğu
Öğr. Gör. BEYTULLAH YILMAZ byilmaz@pau.edu.tr DTMYO B0003-01 Dersin Devam Yüzdesi : %60
Amaç Bir ülkenin gelişmesinde girişimlerin ve girişimcilerin rolü son derece önemlidir. Bu bağlamda Uygulamalı Girişimcilik dersi, kendi işini kurmak isteyen öğrencilerin girişimcilik için sahip olmaları gereken kişisel özelliklerini ortaya koymalarını, gerekli bilgi ve beceriyi kazanmalarını ve uygulamalı olarak bu yetkinlikleri elde etmelerini amaçlamaktadır. Bu ders KOSGEB Destek Programı Yönetmeliği çerçevesinde uygulanan Girişimcilik Destek Programı kapsamında düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile eş değer olup dersten başarılı olan öğrencilere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilecektir. Bu belge ile öğrencilere kurmayı planladıkları işler için KOSGEB’den destek sağlanabilecektir
İçerik Bu ders kapsamında öğrencilere girişimcilik ve iş kurma faaliyetlerine yönelik teorik bilgiler verilmekte, iş planı oluşturma ve iş kurma süreci girişimcilerin deneyimleri doğrultusunda ele alınmakta; ekonomik, hukuki, mali, psikolojik, sosyal ve kültürel bir olgu olan girişimcilik kavramının irdelenmesi ve yaratıcı düşüncenin desteklenmesi hedeflenmektedir.
Haftalık Konu Başlıkları
HaftaKonular
1 Türkiye’de ve AB’nde KOBİ tanımları Türkiye'de KOBİ'lerle ilgili sayısal veri analizi ve Denizli Uygulaması
2 KOBİ’lerin genel özellikleri, yarar ve sakıncaları Türkiye'de KOBİ'lerle ilgili sayısal veri analizi ve Denizli Uygulaması
3 Türkiye'de KOBİ’lere destek veren kuruluşlar Türkiye'de KOBİ'lerle ilgili sayısal veri analizi ve Denizli Uygulaması
4 Girişimcilik ve Temel Kavramlar Dersi alan öğrencilerin girişimcilikle ilgili hayalleri ve planları tartışıldı.
5 Girişimci özellikleri Dersi alan öğrencilerin girişimcilikle ilgili hayalleri ve planları tartışıldı.
6 Girişimcilik kültürü Dersi alan öğrencilerin girişimcilikle ilgili hayalleri ve planları tartışıldı.
7 Girişimcilik türleri Dersi alan öğrencilerin özelde Denizli'de genel de ise ülkemizde iş yapabilecekleri girişimcilik alanları tartışılacaktır.
8 Girişimcilik ahlakı Dersi alan öğrencilerin özelde Denizli'de genel de ise ülkemizde iş yapabilecekleri girişimcilik alanları tartışılacaktır.
9 Türkiye’de girişimciliğin özendirilmesi Dersi alan öğrencilerin özelde Denizli'de genel de ise ülkemizde iş yapabilecekleri girişimcilik alanları tartışılacaktır.
10 Türkiye’de girişimciliğin özendirilmesi Dersi alan öğrencilerin özelde Denizli'de genel de ise ülkemizde iş yapabilecekleri girişimcilik alanları tartışılacaktır.
11 KOSGEB’in tanımı, fonksiyonları ve girişimcilik eğitimi Öğrenciler KOSGEB'in girişimcilik hibesine yönelik olarak başvuru dosyası hazırlayacaklardır.
12 Türkiye’de hukuki açıdan şirket çeşitleri Öğrenciler KOSGEB'in girişimcilik hibesine yönelik olarak başvuru dosyası hazırlayacaklardır.
13 İşletmelerde Toplam Kalite Yönetimi Öğrenciler KOSGEB'in girişimcilik hibesine yönelik olarak başvuru dosyası hazırlayacaklardır.
14 İşletmelerde modern finansman teknikleri; risk sermayesi, leasing, faktoring, forfaiting, eximbank Öğrenciler dünyada özellikle gelişmiş ülkelerde uygulanan, başarılı olan risk sermayesi (melek sermaye) başta olmak üzere, leasing, faktoring, forfaiting ve eximbankla ilgili ülkemşizde ve dünyadaki uygulamaları inceleyecekler.
Materyaller
Materyal belirtilmemiştir.
Kaynaklar
KaynaklarKaynak Dili
Uygulamalı Girişimcilikle ilgili 400 slayttan oluşan PPT sunumuTürkçe
KOBİ'ler ve Giişimcilikle ilgili güncel makalelerden faydalanılacaktır.Türkçe
Ders Değerlendirme Sistemi
Değerlendirme YöntemiKatkı Yüzdesi (%)Değerlendirme Yöntemi Ad
Dönem Sonu Sınavı50Dönem Sonu Sınavı
Ara Sınav30Ara Sınav
Ödev20Ödev
T+U : Teorik + Pratik
PY: Program Yeterlilikleri
ÖK: Ders Öğrenme Kazanımları